Betting – större än sport

Inom betting har den som sitter på spetskunskaper inom området alltid en fördel. Därför är det en bra idé att spela om det man kan mest om. Är du en filmnörd? Kollar du mycket på dokusåpor? Här är några former av betting som inte handlar om sport.

Spel om pengar blir allt vanligare – och betting är inget undantag. Det finns otaliga nätcasinon som erbjuder betting, sidor där man kan jämföra bonus hos spelbolag. Och det kan vara svårt att bestämma sig för var man ska spela. Men det är inte bara en fråga om var man ska spela – utan på vad man ska spela.

Betting är brett

Ingen sportfåne? Ingen fara. En vanlig missuppfattning är att man måste ha kunskaper om sport för att kunna spela om pengar. Men betting sträcker sig långt utanför sportens domäner. Och det är sant att man kan spela om nästan allt. Tror du mig inte? Se bevisen nedan:

  • Oscarsgalan – en helig högtid för den som gillar film och betting. Att satsa pengar på vem som vinner vilka priser har blivit en fin tradition. Men vad ska man basera sina bets på? Det är självklart en bra idé att titta på alla de nominerade filmerna. Men man bör också studera vad som skrivs på sociala medier, läsa recensioner och kommentarfält. Och ta pulsen på det kulturpolitiska klimatet i Hollywood.
  • Barnnamn – North West? Blue Ivy? Apple? Vad kändisar kommer döpa sina barn till kan vara svårt att gissa sig fram till. Men om det handlar om kungligheter kan det vara desto mer förutsägbart. En form av betting som är särskilt populär i England. För att få en bild av vilka namn som är mest troliga kan man se till vilka namntraditioner finns i släkten. Hur ser parets familjerelationer ut? Finns det någon gammal farbror eller faster som de står särskilt nära?
  • Dokusåpor – Behöver du ett svepskäl för att titta på mer skräp? Då är den här bettingformen perfekt för dig. Vilka kommer åka ut i vilka deltävlingar – och vem står kvar i slutet som vinnare. En van tittare (och människokännare) kan kanske upptäcka och räkna ut vem som kommer knäckas under trycket, eller manövreras ut i det sociala spelet.
  • Eurovision Song Contest – Övning ger färdighet brukar man säga och Sverige var det 11:e landet som gick med i tävlingen, redan år 1958. Och med 6 segrar under bältet kan vi enkelt nå slutsatsen – svenskarna kan schlager. Tidningarna brukar dessutom ha stora mittuppslag om vilka de segertippar – inte sällan i dialog med spelbolagens odds.