Pensionärernas Riksorganisation (PRO) är en av Sveriges största intresseorganisationer. Det är också en av de organisationer som har tjänat mest på lotterier. Intäkterna för 2015 blev 13,5 miljoner, från ett lotteri.

Skylt visar vägen till PRO-lokalPRO har 400 000 medlemmar, i 1400 föreningar runt om i landet. En stor del av organisationens intäkter kommer från Trippelskrapet, ett lotteri som sköts av Kombispel. Kombispel ägs i sin tur av A-lotterierna, vars ägare är Socialdemokraterna och SSU.

Omsättningen för Trippelskrapet är ungefär 60 miljoner kronor per år, och lotterna kan köpas av PRO-föreningar, spelombud och via prenumeration. Genom spelet kan PRO-föreningarna i landet arrangera många aktiviteter för sina medlemmar, säger ordföranden Christina Tällberg. Pengarna kommer också lägligt, i samband med att organisationen firar sitt 75-årsjubileum.

Över lag har den svenska spelmarknaden växt det senaste året, något som även PRO märkt av. Det är dock inte lotterierna som har ökat mest, utan spel på nätet, skriver Affärsliv.com. Under första halvåret 2016 växte den svenska spelmarknaden med fyra procent, jämfört med samma period året innan.